Greșeli frecvente făcute chiar și de șoferii experimentați

Autor: ProMotor 20 oct. 2020 Știri auto
Greșeli frecvente făcute chiar și de șoferii experimentați

Când ne urcăm într-o mașină, majoritatea dintre noi credem că suntem experți. Din păcate, ceea ce gândim și ceea ce facem este uneori diferit, pentru că din când în când facem greșeli simple, chiar dacă am acumulat ani de experiență la volan.

Iată câteva dintre greșelile obișnuite pe care le fac șoferii. Evitați-le și este posibil să conduceți ca un expert.

1.Vorbitul la telefon în timpul condusului

Să fim sinceri! Cu toții am făcut-o! Cu toate acestea, este recomandat ca pe viitor să aștepți să ajungeți la destinație și apoi să puneți mâna pe telefon, asta dacă nu aveți un sistem handsfree.

2.Nepăstrarea benzii de circulație în viraj

Există șoferi care nu respectă marcajul dintre benzi, în sensul că nu mențin banda atunci când virează. Acest obicei poate fi periculos pentru ceilalți șoferi care vor să treacă și ei în același timp pe acolo.

3.Nu se folosește frâna de mână atunci când trebuie

Pentru autoturismele cu transmisie manuală, majoritatea școlilor de șoferi îi învață pe elevi să tragă frâna de mână când  opresc în pantă la semafor. Totuși, după ce obțin permisul, nu mulți fac acest lucru, preferând să țină mașina din ambreiaj și accelerație, astfel încât mașina să nu meargă înapoi. Acest lucru nu este bun atât pentru ambreiaj, cât și pentru consumul de benzină, deci ar trebui să evitați manevra.

4.Ești tras pe dreapta și ignori celelalte mașini din trafic

Oprirea la semnalul agentului de poliție este încurajată. Este de asemenea recomandat să ai mare grijă când faci asta, mai ales față de celelalte mașini aflate în trafic. Nu trageți pe dreapta în locurile nepermise precum o trecere de pietoni, de exemplu.

5.Poziția la volan

Există persoane care conduc cu o mână pe volan și cu cealaltă sprijinită de fereastră. Acest mod de a conduce tip „gangster” este inspirat din filme, și etichetează acest gest drept „cool”. Dar acest tip de poziție de conducere nu este practic și vă oferă un timp de reacție mai lent atunci când vă confruntați cu o urgență.

6.Flash-urile

Luminile mașinii nu mai sunt de mult doar pentru a lumina pe timp de noapte, ele sunt folosite și ca modalitate de a comunica în trafic cu alți șoferi. Acest lucru ar trebui evitat, mai ales dacă cu ajutorul flash-urilor vrem să șicanăm pe cineva sau să dăm o lecție.


Urmărește Promotor.ro pe Google News

Tags:

Sursa foto: The Car Connection



Comentarii
Inchide